Serwatka słodka w proszku

 

Serwatkę słodką w proszku stosuje się głównie do produkcji lodów, jogurtów, czekolady, pieczywa, serów przetworzonych oraz wielu innych.

 

Serwatka słodka w proszku dostepna jest w workach 25kg oraz w różnych rozmiarów Big-Bagach.

 

Właściwości fizykochemiczne

Białko
min 11%
Woda
max. 4%
Tłuszcz
max 1.5%
pH
min. 6.0
Laktoza
min 72%
Cząstki przypalone
A,B
Antybiotyki
nieobecne

 

Właściwości mikrobiologiczne

Ogólna ilość drobnoustrojów
max. 50 000/g
Salmonella
nieobecne/25g
Enterobacteriaceae
<10/g
Listeria monocytogenes
nieobecne/25g
Drożdże i pleśnie
<100

 

Serwatka kwaśna w proszku

Produkt otrzymywany przy produkcji serów twarogowych, powszechnie stosowany głownie w przemyśle paszowym.

 

After you have typed in some text, hit ENTER to start searching...