Mleko Pełne w proszku ADPI EXTRA
(oferujemy również product standardyzowany)
Mleko pełne w proszku otrzymywane jest z pełnego mleka krowiego, pasteryzowanego metodą suszenia rozpyłowego. Mleko pełne ma szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym między innymi w produkcji czekolady czy lodów.
Właściwości fizykochemiczne
Białko
|
24,5%-27%
|
Woda
|
max. 4,5%
|
Tłuszcz
|
max 1,25%
|
Popiół
|
max.6,5%
|
Laktoza
|
36-38,5%
|
Kwasowość miareczkowa
|
max. 0,15%
|
Antybiotyki i inne dodatki
|
nieobecne
|
Właściwości mikrobiologiczne
Ogólna liczba drobnoustrojów
|
max. 10 000/g
|
Salmonella
|
nieobecne/25g
|
Coliforms
|
<10/g
|
Listeria monocytogenes
|
nieobecne/25g
|