Mleko odtłuszczone w proszku ADPI EXTRA (białko min. 34%)
OMP powstaje z odtłuszczonego mleka bądź po zebraniu śmietany. Pod wpływem wysokiej temperatury następuje wyparowanie resztek wody i powstaje mleczny proszek. OMP jest szeroko stosowane w przemyśle spożywczym między innymi w cukiernictwie i piekarnictwie oraz przy produkcji czekolady.
(oferujemy również produkt standardyzowany)
Właściwości fizykochemiczne
Białko
|
34-37%
|
Woda
|
max. 4%
|
Tłuszcz
|
max 1,25%
|
Popiół
|
max.8,6%
|
Laktoza
|
max. 52%
|
Kwasowość miareczkowa
|
max. 0,15%
|
Właściwości mikrobiologiczne
Ogólna liczba drobnoustrojów
|
max. 10 000/g
|
Coliforms
|
<10/g
|
Listeria monocytogenes
|
nieobecne/25g
|
Salmonella
|
nieobecne/25g
|